Főoldal > Virtualizáció > Virtualizációs szoftverek

A virtualizált rendszerek elérése, használata, karbantartása, üzemletetése erre kialakított szoftvereken, operációs rendszereken keresztül történik. Cégünk a VMWare és a Microsoft virtualizációs platformjait használja.

VMWare vSphere


A VMware a világ vezető virtualizációs technológiája. A VMWare vSphere az iparág legteljesebb és robosztusabb virtualizációs platformja, melyet a legigényesebb adatközpontokban használnak világszerte. Virtualizálja kritikus alkalmazásait a páratlan rugalmasság és megbízhatóság érdekében!

Microsoft Hyper-V


 
A Hyper-V használatával könnyedén ki tudja használni a virtualizáció költségcsökkentő hatását Windows Server 2008-on keresztül. Optimalizálja hardver beruházásait a többféle kiszolgálói szerepkör, és virtuális rendszer egy fizikai gépen futtatásával. Futtasson párhuzamosan több különböző operációs rendszert hatékonyan egy szerveren. Használja ki maximálisan a x64 számítástechnika erejét.
 
Hypervisor attribútumok VMware ESXi/ESX 4.1 Windows Server 2008 R2 with Hyper-V
Elfoglalt terület a munkaasztalon 70 MB
(VMware ESXi)
2 GB Server Core telepítéssel
10 GB teljes Windows Server telepítéssel
Operációs rendszer függetlenség Nem függ egyetlen általános célú operációs rendszertől sem
(VMware ESXi)
A szülő partíció Windows 2008-ra támaszkodik
Driverek Hardvergyártókkal optimalizált Általános Windows illesztőprogramok
Memóriakezelés Visszanyeri a fel nem használt memóriát, kiszűri a többszörösen meglévő memórialapokat, és tömörít Nem nyeri vissza a fel nem használt fizikai memóriát, kiszűri a többszörösen meglévő adatokat, vagy oldalakat tömörít
Storage kezelés VMware vStorage VMFS, Storage vMotion Nincs integrált klaszter fájl rendszer és élő storage migráció
Magas bementi-kimenti skálázhatóság Közvetlen driver modell Input-output szűk keresztmetszet a fő operációs rendszerben
Host erőforrás kezelés Hálózati forgalom kialakítása, per-VM erőforrás megosztás, a szolgáltatás prioritások minőségének beállítása a storage és a hálózat I/O számára Nem rendelkezik hasonló képességekkel
Extra teljesítmény Hálózati forgalom kialakítása, per-VM erőforrás megosztás, a szolgáltatás prioritások minőségének beállítása a storage, a netAMD RVI számára, Intel EPT nagy memórialapok, univerzális 8 irányú vSMP, VMI paravirtualizáció, VMDirectPath I / O, PV vendég SCSI vezérlő Nagy memória lapok, 4 utas vSMP Windows 2008 és Windows 7 VMs alatt
Virtuális biztonsági technológia VMware VMsafe ™ security API -


TOP 5 ÉRV A VIRTUALIZÁCIÓS SZOFTVEREK HASZNÁLATA MELLETT

Hozza ki a legtöbbet meglévő erőforrásaiból: egyesítse infrastruktúráját, és törje meg a régi „egy alkalmazás – egy szerver” modellt.


Csökkentse adatközpontja költségeit: kevesebb szerver, és kapcsolódó informatikai eszköz igény, csökkenő bérleti díjak, hűtési-és energiaköltségek.


Növelje hardverei és alkalmazásai rendelkezésre állását: biztonságosabb adatmentés és leállás nélküli szolgáltatásnyújtás, hiszen a virtuális gépek mozgathatóak a fizikai szerverek között.


Működési rugalmasság: reagáljon a piaci változásokra dinamikus erőforrás gazdálkodással és gyorsabb szerver feltöltéssel.


Fejlett asztal-kezelhetőség és biztonság: telepítsen, kezeljen és ellenőrizzen biztonságos asztali környezeteket, amelyekhez a felhasználók helyben, vagy távolról is egyszerűen hozzáférhetnek.