Főoldal > Virtualizáció

MI AZ A VIRTUALIZÁCIÓ?


Privat-public cloud
A virtualizációt az évtized vezető IT trendjeként tartják számon, és jelen van az ipar és a gazdaság minden területét kiszolgáló informatikai rendszerekben. Mit nyújt ez a koncepció, és miért terjed ilyen ütemben?

A napjainkban használt, x86 alapú számítógépes hardverek az „egy gép – egy rendszer elv” alapján lettek kialakítva, azaz egy számítógépen egy operációs rendszert használunk. A vállalatok külön gépeket alkalmaznak a levelezés lebonyolítására, a háttéradatbázisok tárolására, és még számos különféle feladat elvégzésére. Viszont egy operációs rendszer, vagy egy feladat az informatikai rendszer mindössze 15-30%-át veszi igénybe. A fennmaradó szabad kapacitás kihasználására nyújt megoldást a virtualizáció. A virtualizáció lehetővé teszi több virtuális gép futtatását – különböző operációs rendszerekkel- egy fizikai gépen, a virtuális rendszerek pedig megosztoznak a fizikai gép erőforrásain.

Virtualizálja Ön is szerverkörnyezetét, csökkentse költségeit, és növelje hatékonyságát egyidőben!

MIT NYÚJTUNK?


Az ITSecure Kft. vállalja saját hardverekkel rendelkező vállalatok IT rendszerének virtualizációját, illetve megfelelő hardverekkel nem rendelkező ügyfelei számára biztosítja a szükséges infrastruktúra kialakítását is.HP & VMware virtualizáció


  • Egy nyolc éves sikeres partnerség erejét összekovácsolva, a HP és a VWware bizonyított virtualizációs technológiákat nyújt az adatközponttól, az asztalon át a felhőbe, ezáltal segítve az ügyfeleit, hogy ráeszméljenek a virtualizáció valódi értékére.
  • Közös felelősségvállalásuk eredményeként a HP és a VMware a világ legnagyobb telepített virtuális bázisán osztozik, míg ezalatt a HP a VMware legnagyobb hardvergyártójává vált.
  • A HP rendelkezik a legnagyobb számú VMware által minősített szerver platformmal és tároló termékekkel.
  • A HP az első olyan partner, aki integrálta a fizikai és a virtuális irányítást a VMware vCenter szerverbe a Hp Insight Control-on keresztül.
  • A HP több, mint 1100 VMware minősített szakemberrel rendelkezik. Ez több, mint amennyivel más vállalkozások - a VMware-t is beleértve – rendelkeznek.MI AZ A VIRTUÁLIS GÉP?


A virtuális gép egy jól elszigetelt szoftver köteg, mely saját operációs rendszerét és alkalmazásait futtatja úgy, mintha egy fizikai számítógép lenne. Egy virtuális gép pontosan úgy működik, mint egy fizikai számítógép, és saját virtuális processzorral, memóriával, merevlemezzel és hálózati kártyával rendelkezik.
A virtuális gép felépítése
Egyetlen operációs rendszer sem, - sőt még az alkalmazások vagy más számítógépek a hálózaton sem- érzékelnek különbséget egy virtuális- és egy fizikai gép között. Még a virtuális gép is úgy véli, hogy ő egy valós számítógép. Mindazonáltal, egy virtuális gép teljes egészében szoftverekből áll, nem tartalmaz semmilyen hardver elemet. Ennek eredményeképp a virtuális gépek számos előnnyel rendelkeznek a fizikaiakhoz képest.

A virtuális gépek előnyei:

Kompatibilitás: a virtuális gépek kompatibilisek az összes szabványos x86 alapú számítógépekkel.
Elszigetelés: a virtuális gépek úgy vannak elkülönítve egymástól, mint a fizikai gépek.
Beépítés: a virtuális gépek felölelik a teljes számítógép környezetet.
Hardverfüggetlenség: a virtuális gépek a mögöttes hardvertől függetlenül futnak.

Használjon virtuális gépeket a virtuális infrastruktúra részeként!

A virtuális gépek alapvető építőelemei egy nagyobb megoldásnak, a virtuális infrastruktúrának. Míg egy virtuális gép egy számítógép összes hardver-erőforrását jeleníti meg, a virtuális infrastruktúra egy egész IT infrastruktúra összekapcsolt hardver erőforrásait mutatja – beleértve a számítógépeket, hálózati eszközöket és megosztott tárolási erőforrásokat.Virtuális infrastruktúra


Csökkentse beruházási és működési költségeit, és javítsa működési hatékonyságát, rugalmasságát!

Virtuális infrastruktúra
Telepítsen szabványos virtualizációs platformot a teljes informatikai infrastruktúra automatizálására. Használja ki a virtualizáció nyújtotta lehetőségeket, hogy hatékonyabban irányíthassa IT kapacitását, magasabb szolgáltatási szintet nyújthasson, és racionalizálhassa az IT folyamatokat.

Mi az a virtuális infrastruktúra?

A virtuális infrastruktúra lehetővé teszi, hogy fizikai erőforrásait megossza több virtuális géppel a teljes infrastruktúrán keresztül. Egy virtuális gép lehetővé teszi, hogy megossza egy fizikai gép erőforrásait több virtuális gépen keresztül maximális hatékonysággal. Az erőforrások megoszthatók több virtuális gépen és alkalmazáson keresztül. Üzleti igényei a mozgatórugója az alkalmazásinfrastruktúra fizikai erőforrásainak dinamikusan feltérképezésének - még akkor is, ha az igények nőnek és változnak. Egyesítse x86 szervereit, és velük együtt a hálózatot és a tároló eszközöket is egy egységes IT resource-poolokba, melyet akkor és ott használhat, ahol szüksége van rá. Ez az erőforrás optimalizálás nagyobb rugalmasságot biztosít a vállalt számára, és kevesebb beruházási és üzemeltetési költségeket eredményez.

A virtuális infrastruktúra a következő komponensekből áll:

Bare-metal hipervizorok, melyek lehetővé teszik a teljes virtualizációt minden x86 számítópépen.
Virtuális infrastruktúra szolgáltatások, mint például az erőforrás menedzsment és az összevont biztonsági mentés a virtuális gépek között a rendelkezésre álló erőforrások optimalizálása érdekében.
Automatizálási megoldások, melyek speciális képességeket nyújtanak egy adott IT folyamat optimalizálására, mint például a provisioning vagy a katasztrófa utáni helyreállítás.

A szoftver környezet hardverektől való elválasztásával összeköthet több szervert, tárolóeszközöket és hálózatokat egy közös megosztott resource poolba. Ezután dinamikusan, biztonságosan és megbízható módon azokhoz az alkalmazásokhoz továbbíthatóak ezek az erőforrások, ahol szükség van rájuk. Ez az úttörő megközelítés lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy egy olcsó, ipari szabványos szerver építőelemeit használják, hogy egy önoptimalizáló adatközpontot építhessenek ki magas fokú kihasználtsággal, elérhetőséggel és rugalmassággal.

A virtuális infrastruktúra előnyei az adatközpontban:

  • diszkrét hardver erőforrások;
  • megosztott, dinamikus platform;
  • magas rendelkezésre állás;
  • biztonság.
Ajánlatkérés


MILYEN ELŐNYEI VANNAK A VIRTUALIZÁCIÓNAK?
CSÖKKENŐ ELEKTROMOS FOGYASZTÁS

KEVESEBB FIZIKAI SZERVER, CSÖKKENŐ HELYIGÉNY

NÖVEKVŐ HATÉKONYSÁG, CSÖKKENŐ HUMÁNERŐFORRÁS SZÜKSÉGLET

NÖVEKVŐ RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS, HISZEN A VIRTUÁLIS GÉPEK MOZGATHATÓAK A FIZIKAI SZERVEREK KÖZÖTT

RUGALMASABB, HIBATŰRŐBB RENDSZER, KEVESEBB KIESÉS, KEVESEBB EBBŐL EREDŐ VESZTESÉG


Kattintson a részletekért!