Átállás Windows 7-re


Számos vállalat most áll át Windows XP vagy Vista operációs rendszerről Windows 7-re. A legtöbb esetben újratelepítés történik, de mi a teendő, ha az adatok mellett a rendszerbeállításokat és az alkalmazás-beállításokat is szeretnénk megtartani?

A Windows 7 rendelkezik egy beépített Windows Áttelepítő programmal, mellyel adatokat és rendszerbeállításokat is integrálja. Azonban a programok beállításainak importálására nem képes. Ezeket a programállapotokat a Microsoft rendszergazdáknak szánt User State Migration Tool (USMT ) segítségével vihetjük át a Windows 7-be.
A fájlt ISO formátumban a Microsoft honlapjáról tölthetjük le.
A telepítés után nyissuk meg az USMT-t, amely megvizsgálja a számítógépet és létrehoz egy migrációs fájlt. Beállításaink mentése XML formátumban történik (config.xml). Ezt a fájlt nyissuk meg egy szövegszerkesztő programmal, itt meg tudjuk nézni a migrálandó rendszerbeállításokat. Ha egy adott elemet mégsem szeretnénk átvinni, a sorban írja át a migrate="no" paramétert. A tényleges archív fájl létrehozásához ismét hajtsuk végre a scanstate parancsot, és adjuk meg a célmappát, a két XML fájlt, valamint saját konfigurációnkat.
  • Alkalmazások migrálása: migapp.xml
  • Felhasználói profilok migrálása: miguser.xml
  • Dokumentumok migrálása: migdocs.xml
 
A felhasználói profilok és a dokumentumok migrálását azonban ne használjuk egyszerre.
Másoljuk át az egész C:\Program Files\Windows AIK Tool\USMT mappát egy külső adathordozóra. Az új Windows 7-es számítógépre legyenek már feltelepítve az adott alkalmazások, és másoljuk rá a mappát az USMT-t tartalmazó mappába.
 
Forrás: Chip magazin
ITSecure HelpDesk Demo

Ismerje meg az ITSecure HelpDesk demó verzióját! Ön elküldi nevét és e-mail címét és mi küldjük a programhoz szükséges belépési kódokat. »

Próbálja ki többek között a hibabejelentő és munkalap jóváhagyó funkciókat most INGYENESEN!