Főoldal > Virtualizáció > Szerver és adattárolás > NetApp


NetApp adattárolás
 
Infrastruktúra megoldások

Rendkívüli hatékonyságot kínáló tárolórendszereink és szoftverünk alkalmazásával csökkentheti adatközpontjának villamosenergia-fogyasztását, hűtési és helyigényét

 
A LEGFONTOSABB ELŐNYŐK
Költségcsökkentés
Jelentős mértékben csökkentheti a nyers tárkapacitás kialakításával kapcsolatos költségeit, és későbbre halaszthatja az új számítástechnikai eszközök beszerzésével kapcsolatos tőkekiadásokat abban az esetben, ha tárolási kapacitásait rendszereink alkalmazásával konszolidálja.
Energia, hely és hűtési teljesítmény takarítható meg
A nyers tárkapacitás kialakításával kapcsolatos kiadások csökkentése révén további megtakarítás érhető el a villamosenergia-fogyasztás, a hűtési és helyigény területén.

Környezettudatosság
Rendkívül hatékony tárolórendszereink alkalmazásával csökkentheti szén-dioxid-kibocsátását és mérsékelheti a környezetre gyakorolt hatást.

További megtakarítások
Azok a lépések, amelyeket a jelenben tesz meg a hatékonyság növelése érdekében, olyan eredményeket hoznak, amelyek a NetApp tárolórendszerek teljes élettartama alatt gyümölcsözőek maradnak.

A KIHÍVÁS
Az adatközpontok hatékonyságának növelése
Ahogyan az üzlet növekszik, úgy lesznek nagyobbak az adattárolással kapcsolatos elvárások is. Az újabb tárolóegység hozzáadásával azonban nő a villamosenergia-fogyasztás is, ami a havi villanyszámlában is megjelenik. 2000 óta az Amerikai Egyesült Államokban működő adatközpontok villamosenergia-fogyasztása megkétszereződött - hozzávetőlegesen 44 milliárd kilowattórára nőtt.1 A megnövekedett villamosenergia¬fogyasztás mellett a növekedés a berendezések és létesítmények fizikai kapacitását is igénybe veszi. Emiatt a vállalatoknak bővíteniük kell kapacitásaikat - rosszabbik esetben új vállalati adatközpontot kell építeniük ami akár évekig is eltarthat, és jelentős tőkebefektetést igényel.

A hellyel kapcsolatos és a pénzügyi megfontolásokon túl ma már mindenkinek figyelembe kell vennie az egyre szélesebb körben uralkodó „zöld" szempontokat is. A villamosenergia¬termelés szén-dioxid-kibocsátással jár, és a jövőre tekintve feldereng az adatközpontok energiafogyasztásának csökkentését előíró új jogszabályok lehetősége.
 

Erre lehet válasz a blade technológiát és virtualizációs szoftvereket alkalmazó szerverek konszolidációja. A tárolórendszerek egy további nagyobb lehetőséget kínálnak az energiafogyasztás és a költségek csökkentésére. Segítségünkkel határozott, az informatikai tevékenységeinek hatásfokát javító lépéseket tehet.

A MEGOLDÁS
Konszolidálja adatközponti tárolóegységeit a NetApp egységes architektúrájának használatával
A NetApp úgy véli, hogy anélkül is lépést tarthat a vállalat növekvő adatbeviteli és adatkimeneti igényeivel, hogy ez a villamosenergia-fogyasztásának arányos, ugrásszerű növekedésével járna. Csökkentse szén-dioxid¬kibocsátását és egyben javítsa vállalata jövedelmezőségét.

Ahogy a virtualizációs szoftverek átalakítják a szerverek működésének világát, úgy az általunk kínált technológiai megoldás is maximalizálja a tároló¬hardver kihasználtságát. Az általunk kínált megoldás lényege a Data ONTAP® 7G operációs rendszer, amely valamennyi tárolórendszerünk alapját képezi. A tárolás hatékonyságára helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor egységesíti az adattárolást és az adatkezelést. Egy 2007-ben végzett független fogyasztói felmérés szerint vállalatunk FAS (Fabric-attached storage) hálózati adattároló rendszerei körülbelül feleannyi villamos energiát, hűtést és állványhelyet igényelnek terabájtonként, mint versenytársaink hasonló rendszerei.
 

EGYSÉGESÍTETT TÁROLÁS
Ha adatközpontjai hasonlóak az adatközpontok többségéhez, akkor vállalatuk sokféle tárolórendszert üzemeltet, amelyek mindegyike meghatározott funkcióval bír. Az általunk kínált tárolási megoldások révén egyszerre centralizálhatja adattároló eszközeit és csökkentheti villanyszámláját. A közreműködésünkkel megvalósuló változások közé tartoznak például a következők:


• A komplexitás csökkentése: Egységesített tárolási rendszereinkkel egyszerre több igényt is kielégíthet. Termékeink natív módon támogatják a SAN és a NAS protokollokat, valamint ezek hálózati illesztőit, kiküszöbölve ilyen módon az átjárók vagy a külön tárolórendszerek szükségességét.
• A meglévő rendszerek hatékonyabb felhasználása: Több tárolási szintet hozhat létre egyazon, FC, SAS és SATA lemezmeghajtókat alkalmazó rendszeren belül. Ugyanazon rendszeren belül megfér egymás mellett az elsődleges és a másodlagos (lemezről lemezre való mentés és archiválás) tárolás. A szolgáltatás minőségének ellenőrzésére szolgáló FlexShare™ szoftverünk ügyel a rendszer egyensúlyának megőrzésére.
• Az adatközponti erőforrások hatékonyabb felhasználása: Az adatkezelés egyszerűsítése mellett az általunk alkalmazott egységesített megoldás sokkal kevesebb pörgő merevlemezzel működik, csökkentve az energia-fogyasztás, hűtés és helyigény költségeit.

CSÖKKENTSE A KÖLTSÉGEKET ÉS NÖVELJE A HATÉKONYSÁGOT
A NetApp Data ONTAP operációs rendszerének használatával hatékonyabban kezelheti adatait, ugyanakkor energiát és helyet takaríthat meg. Az 1. táblázat a tárolás esetében megvalósuló azon megtakarításokat foglalja össze, amelyek a NetApp Data ONTAP operációs rendszerét futtató tárolási megoldásaink alkalmazásának eredményeként érhetők el.